Lamper til børneværelset - sådan skaber du det hyggeligste børneværelse med vores 4 tips

Er du i gang med at indrette dit barns værelse? Men du er måske ikke helt klar over, hvad der kan gøre børneværelset både sejt, hyggeligt og trygt?

Noget, som i den grad er med til at skabe den hyggelige stemning på børneværelset, er lamperne, og det er netop det, det skal handle om her. Nemlig hvordan du skaber det hyggeligste børneværelse med flotte lamper og lignende lyskilder.

Du kan eksempelvis finde inspiration til fine lamper til børneværelset på Andlight.dk, og ellers kan du også se med herunder, hvor det netop skal handle om, hvordan du giver børneværelset den ekstra følelse af hygge med flotte og seje lamper.

En fantastisk og fantasifuld loftslampe

Den lampe, som nok er vigtigst for rummet, fordi den giver meget lys, er selvfølgelig loftslampen. Lige præcis denne er også sjov at kigge nærmere på, fordi den netop godt kan være lidt stor, og der vil derfor også være god mulighed for at finde en, der passer helt perfekt til den stemning, man ønsker på børneværelset.

Man kan jo vælge at gå med en ganske almindelig og simpel lampe, som måske minder om dem, som I har i resten af huset, men en sådan lampe giver ikke nødvendigvis følelsen af at være på et fantasifuldt og magisk børneværelse.

Derfor kan man i stedet for overveje, om man skal ud i en lampe, som er lidt mere unik. Der findes nemlig rigtig mange lamper, som passer perfekt til børneværelser, og her kan du eventuelt tage dit barn med i beslutningen.

Det kan være, at dit barn elsker blomster - så vil der helt sikkert være en smuk blomsterlampe derude et sted. Det kan også være, at dit barn elsker fodbold - så er det nok en fodbold-lampe, I skal ud og kigge på. Der er i hvert fald meget at vælge imellem.

En fin lampe til krea- eller skrivebordet

Et andet sted på børneværelset, hvor man kan gøre det lidt mere hyggeligt med ekstra belysning, er ved skrivebordet eller krea-bordet, hvis der altså er blevet prioriteret et sådant hjørne inde på børneværelset.

Lampen har selvfølgelig i dette tilfælde første og fremmest en praktisk funktion i og med, at den giver godt lys til når barnet eksempelvis sidder og tegner, laver lektier eller leger, men derudover så kan denne lampe ligesom de andre lamper, man vælger, være med til at give noget hyggelig stemning til værelset.

Det giver også nogle forskellige opdelinger af rummet, som også kan være meget smart og sjovt for barnet - nemlig at der både er en sengelampe, skrivebordslampe, loftslampe og hvad man ellers finder på. 

Lyskæder i loftet

En form for lampe, som så alligevel ikke rigtig er en lampe, men nærmere en lyskilde, er selvfølgelig de hyggelige lyskæder. Det er i hvert fald noget, som kan give en helt anden type lys til børneværelset, og som også kan være fint at have tændt om natten, hvis du eksempelvis har et barn, som ikke er så glad for mørke. 

Det skaber en helt magisk stemning på børneværelset, hvis man vælger at indrette med lyskæder, og så er det faktisk også både nemt og billigt at få den løsning i hus. Og når der så ovenikøbet er det plus, at det måske også kan være lidt tryggere for barnet at falde i søvn om aftenen, er det en win-win situation.

Her kan man så overveje, om man skal gå med de klassiske lyskæder, som blot er nogle små lamper, der lyser op, eller om man gerne vil gå efter noget lidt mere børnevenligt. Det kunne eksempelvis være en lyskæde, hvor hvert led er formet som et hjerte, en filmkarakter eller noget tredje, som gør det lidt sjovere for barnet.

Diskolys

Noget andet, som lidt er i samme kategori, fordi det ikke er en rigtig lampe, men stadig en form for lys, der kan gøre noget særligt for børneværelset, er selvfølgelig diskolys. Det er selvfølgelig ikke noget, som man typisk vil have tændt til hverdag, men det er så i den grad noget, som kan skabe en helt magisk og meget festlig stemning til særlige lejligheder.
Ja, det er jo faktisk lidt ethvert barns drøm at have et værelse, hvor der er diskolys.

Så kan man tænke lidt over, om det bliver lidt for meget, hvis der altid skal være hængt disse ting op, eller om det blot er nogle lamper og lys, som man hiver frem fra gemmekassen, når der skal holdes børnefødselsdag, MGP eller hvad der nu ellers kunne være af festlige begivenheder for børn.

Menu
Top